Проф. Миършаймър: Голямата опасност е война между Великите сили! ВИДЕО

Професор Джон Миършаймър от Чикагския университет  заяви в YouTube подкаст, че съществува голяма опасност Западът, като има предвид най-вече Съединените щати, да бъде въвлечен във война. Това, както казва той, ще е война на великите сили. Професорът отбелязва, че заявката на Украйна, след разрешението на редица страни от НАТО да удря цели по руска територия е преминаване на „червената линия“, поставена от Русия. 

Ето и целия му коментар:

Проблемът тук е заплахата от ескалация. Сега се говори за удари по руска територия. Те не говорят за удари по руски цели в това, което някога беше част от Украйна. Връщат се към атаките срещу Майка Русия. И руснаците ясно показаха, че смятат това за червена линия.

Сега смятам, че тези атаки едва ли ще бъдат успешни, и затова руснаците няма да отвърнат по някакъв значим начин. Мисля обаче, че ако греша и техните С-400 не могат да свалят тези ракети и те започнат да оказват реално въздействие, руснаците ще отвърнат сериозно.

И, разбира се, голямата опасност е, че Западът, и тук говорим най-вече за Съединените щати, ще бъде въвлечен във война и ще се стигне до война на Великите сили.

Още от самото начало положихме всички усилия да държим американците настрана от преките бойни действия. И това обещава да ни въвлече във война.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!