Джей Ди Ванс поиска незабавната оставка на Байдън

Кандидатът за вицепрезидент на САЩ от Републиканската партия сенатор Джeй Ди Ванс призова в събота, 20 юли, настоящия държавен глава Джо Байдън незабавно да подаде оставка.

„Ако не можеш да участваш в (президентската) надпревара, не можеш да служиш. Той трябва незабавно да подаде оставка“, написа той на страницата си в социалната мрежа X (бившата Twitter,).

„Всички, които призовават Джо Байдън да спре да се кандидатира, без да го призовават и да подаде оставка от президентския пост, проявяват абсурдно ниво на цинизъм. Ако не можеш да се участваш в надпреварата, не можеш да служиш. Той трябва да подаде оставка сега“, категоричен е Джей Ди Ванс.

По-рано, на 19 юли, кандидатът за вицепрезидент на САЩ от Републиканската партия написа в профила си в „Х“

„Ако Джо Байдън няма (нормалната) когнитивната функция да се кандидатира за преизбиране, то той със сигурност няма (нормалната) когнитивната функция да остане върховен главнокомандващ.

Как може някой демократ, който го подтиква да се откаже от президентската надпревара, да твърди добросъвестно, че той трябва да остане като президент?“

На 19 юли CNN съобщи, че група членове на Демократическата партия са стартирали телевизионна рекламна кампания, призоваваща Байдън да се откаже от надпреварата. Преди това, на 18 юли, NBC News съобщи, че обкръжението на държавния глава на Съединените щати предрича скорошен залез на политическата му кариера.

Както посочи телевизионният канал, политическият свят на Байдън се срива. Има спад в броя на големите дарения за предизборната му кампания.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!