ДПС издигна Елена Йончева за евродепутат

Структурата на ДПС в Благоевград номинира евродепутата от ПЕС/БСП в сегашния й мандат – Елена Йончева за член на Европейския парламент на вота на 9 юни. Това съобщиха от партията на страницата си във Фейсбук. Решението е взето на заседанието на Областния съвет на ДПС вчера.

Йончева е номинирана на пето място от общо 8 кандидатури в листа с водач Делян Пеевски, който е единодушно избран. Заедно с евродепутатката са издигнати колегите й в ЕП от ДПС/ АЛДЕ Илхан Кючюк и Искра Михайлова, както и другият съпредседател на движението Джевдет Чакъров.

Депутатът Станислав Анастасов, Танзер Юсеинов и Танер Кабилов са останалите три номинации на благоевградската структура на ДПС.

Ръководството на БСП вече даде да се разбере, че няма да номинира Елена Йончева отново за евродепутат заедно с останалите сегашни членове на Европарламента от социалистическата партия. Вероятно и това е причината журналистката да смени политическата сила, която я издига за евродепутат, макар и на пето място в листата.

 

Източник: ДИР

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!