Доналд Тръмп: Ще изградя модерен щит за противоракетна отбрана

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски!

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп възнамерява да създаде нова космическа система за противоракетна отбрана (ПРО), ако спечели президентските избори в началото на ноември 2024 г. Политикът заяви това по време на речта си в щата Флорида на 8 ноември, пише New York Times.

„За да защитя нашите граждани от заплахи от чужбина, ще изградя модерен щит за противоракетна отбрана. А космическата индустрия на Флорида ще играе централна роля, така че ще бъдете много щастливи“, каза той.

Роналд Рейгън, бивш президент на САЩ

Тръмп изрази желанието си да изгради защитен купол над страната, тъй като според него броят на страните, които търсят повече оръжия и ракети, се увеличава.

Републиканецът отбелязва, че 40-ият президент на САЩ Роналд Рейгън също е искал това. Той заяви, че Русия е „изключително разгневена“ от този факт.

„Разполагаме с най-добрите технологии в света и ще изградим купол около страната, за да се спасим от някой маниак, който иска да започне да стреля по нас“, посочи Тръмп. Той също така смята, че подобна инициатива ще създаде много работни места.

Проучванията, проведени между 22 октомври и 3 ноември, показват, че Тръмп изпреварва действащия президент на САЩ Джо Байдън в пет от шестте колебаещи се щата по отношение на подкрепата на избирателите. Проучването, проведено от New York Times в сътрудничество с колежа „Сиена“, обхвана 3662 гласоподаватели. Изглежда, че рейтингът на бившия президент на САЩ се е повишил на фона на съдебното производство, което се води срещу него.

В същото време рейтингът на неодобрение на Байдън е близо до достигане на нов връх. Според социолозите той е 56%, докато 41% от анкетираните жители на САЩ остават доволни от работата на шефа на администрацията на Белия дом.

Следващите, 60-ти президентски избори на Съединените щати са насрочени за 5 ноември 2024 г. Ако действащият президент загуби изборите, властта ще поеме 47-ият президент на САЩ. През август и септември следващата година ще се проведат партийни конгреси, на които ще бъде официално одобрен по един кандидат от всяка партия. Последната стъпка ще бъде гласуването през ноември.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!