Докога ще търпим речта на омраза на Дайнов? Нарече протестиращите: „Диви орди, блатни твари“! Докога ще го търпи и НБУ?

Евгений Дайнов отново изсипа тонове омраза към представители на обществото. Този път взе на мушка протестиращите енергетици и миньори.

Във Фейсбук днес циркулира снимка на поредно негово злобно писание от вчера, което днес е изтрил.
КритичноБГ се извинява предварително на своите читатели за изключително грозните думи и ярка омраза към достойните трудещи се в България от Дайнов, които публикуваме едно към едно:

„Дивите орди, блатните твари, кръвосмесените джуджета не искали да преговарят с правителството, току що разбрах.

Моля? Я пак? Някакви диваци, мразещи да са в Европа и искащи да са в Мухонасранск, но не отиващи там, защото ги е страх от жените им – та тези точно подгизнали и плесенясали блатни диваци не искат да преговарят с правителството на страна – член на ЕС и НАТО?

Е, време е тази страна-член да им покаже, защо е страна-член, и защо те са презрени диваци, пребиваващи в перманентен ужас от жените си.“

Представяте ли си за какъв цинизъм става дума от професор по политически науки, уважаеми сънародници?

Сагата не свършва дотук!

Това на Дайнов не му стигна и пак вчера публикува още един пост, който е оставил в профила си. Явно го смята за поносим!

Не е ясно, дали е публикуван преди или след горния.

Споделяме ви текста и от следващия, с уговорката, че отново се извиняваме за езика на ярка омраза и ПРИЗИВИ ЗА НАСИЛИЕ от страна на държавата към протестиращите миньори и енергетици:

„Вижте сега. Този метеж на въглищарските путиноиди и техните крепостни орки не може повече да бъде търпян.
Ангажирайте цялата мощ на държавата. Ще бъдете подкрепени. Българският народ е преди всичко боязлив и се прекланя пред власт, която показва, че е такава.
Действайте твърдо сега и си решавате големи проблеми за 30 години напред. Правено е (Тачър, Рейгън). Ако искате, мога да ви изнеса кратки лекции.
Но действайте, за да не се задействат гражданите и да стане страшно. Последното нещо, което искате, е на магистралата да се появят линч-отряди. А те ЩЕ се появят.
ПС. Ако в четвъртък, когато пак трябва да тръгна из страната, путониодните кръвосмесени крепостни продължават да блокират пътищата, аз лично ще се заема. Не го допускайте, моля.“

И от този пост омразата на Евгений Дайнов се излива на талази. Очевидно, че всеки, който не подкрепя неолибералната власт, и заради която се вдигат на протести цели професионални гилдии, които са принудени да отстояват правата си денонощно на пек и студ по матистралите са „путиноиди“ и „орки“.

Опорната точка на неолибералите, разбира се от много време е, който не е с нас е с Путин, Русия, четирихилядник и всякакви други небивалици. КритичноБГ припомня, че десните протестираха месеци наред и блокираха столицата, като разполагаха палатки на Орлов мост. Даже го нарекха „Орлов град“

Но дори това, че професорът ръси отвратителни обиди към български граждани не е най-големият проблем!

Най-големият проблем е, че същият този човек ПРЕПОДАВА още в Нов български университет! В департамент „Политически науки„. ОЩЕ!

Само преди месеци се разрази друг отвратителен скандал, в който студентка на Дайнов писа в профила си във Фейсбук: „При г-н Дайнов съм имала всъщност може би най-лесната си шестица в НБУ. Написах едно есе за Платон, в което, общо взето, през няколко реда вкарвах, че всички злини на земята започват и свършват с ГЕРБ и ДПС и това беше. Много хубаво есе според самия Дайнов. Пишеше “Отлично!” на задната страница.“

Въпросите вече не са към проф. Евгений Дайнов. Те отдавна не бива да са към него, защото вероятно той не е в нужното състояние в определени моменти да носи отговорност за постъпките си.

ТЕ СА КЪМ НОВ БЪЛГАРСКИ УНИВЕРСИТЕТ!

Докога НБУ ще държи на работа този професор, който обижда по такъв недопустим начин български граждани?

Застава ли университетът зад думите му или се разграничава?

Това ли се преподава в часовете на проф. Евгений Дайнов?

Как персонално ректорът на университета приема това слово на омразата от проф. Евгений Дайнов и одобрява ли ли го?

Не смята ли, че това петни името и авторитета на повереното му учебно заведение?

НБУ, за който се твърди, че отразява високи европейски и световни стандарти в работата си намира ли нещо европейско в думите на проф. Евгений Дайнов?

Въпросите могат да се задават до безкрай. По-ужасяващото е, че НБУ грозно мълчи! Значи ли, че учебното заведение е притиснато да държи на работа Дайнов се питаме ние?  И от кого, ако е така?

Едно е ясно, авторитетът на този университет е сериозно компрометиран от системното недопустимо за една европейска страна поведение на преподаващ професор!

За съжаление са минати немислими морални граници. В това число и с мълчанието на НБУ! 

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!