Докато Зеленски се кани на Русия, че ще е в руини, Москва изнесе реалните му загуби в Курск

Според президента на Украйна с изтекъл мандат Владимир Зеленски, сънародниците му сега си били извоювали правото да гарантират, на „престъпниците, които са дошли да унищожат Украйна и които донесоха руини в домовете ни, със сигурност да имат руини в своя дом.“

Това свое изявление бившият комик е направил на празнично събитие по повод Деня на националния флаг на Украйна. Той добавя, че в момента живеели в „определящо време за Украйна“.

„Ние защитаваме независимостта и ще я защитим. Ние изтласкваме окупатора от Украйна и няма да дадем покой на неговите трикольори“, зарекъл се той.

На фона на вричанията на държавния глава на Украйна с изтекли функции, от Министерството на отбраната обявиха на брифинг, колко жертви са дали до този момент ВСУ само в направлението на Курска област.

Към този момент от нахлуването до днес, украинците са загубили 5137 военнослужещи, става ясно от изнесените данни.

Руските военни запознаха медиите и колко единици техника на ВСУ и каква по вид е унищожена в Курско направление, а именно:

69 танка, 27 бойни машини на пехотата, 55 бронетранспортьора, 350 бойни бронирани машини, 158 автомобила, 34 артилерийски оръдия, 5 зенитно-ракетни комплекса, 11 пускови установки за реактивни системи за залпов огън, включително 3 HIMARS и 1 MLRS MLRS, 6 станции за радиоелектронна борба, 4 единици инженерна техника, включително 2 инженерни машини за разчистване на препятствия и 1 установка за разминиране UR-77“

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Лари Джонсън: Западът е намерил наследник на Зеленски. Той вече не е полезен идиот – сега е просто идиот

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!