Докато Зеленски е в базата Рамщайн руското МО съобщи, колко войници е изгубил само в Курск

Руските въоръжени сили са ликвидирали повече от 10 400 украински военнослужещи в Курска област. Това съобщи руското министерство на отбраната. Военните добавиха, че са унищожили и 81 танка до този момент от нахлуването на украинските сили в руска територия.

Сред останалите загуби са: 41 бойни машини на пехотата, 74 бронетранспортьора, 599 бойни бронирани машини и 339 автомобила, посочва военното ръководство на РФ.

Само за последното денонощие Украйна е загубила близо 300 военнослужещи и 12 единици бронирана техника, включително два бронетранспортьора и 10 бойни бронирани машини, съобщи министерството.

КритичноБГ напомня, че редица анализатори и военни експерти не само от Русия, но и от САЩ, бяха категорични, че в Курск са пратени не само най-добрите бойци от ВСУ, но и най-добрата и скъо струваща западна техника, която бе дадена на Украйна.

Много западни издания, позовавайки се на украински военни, с тревога отбелязаха, че Киев е оголил фронта в южно направление, за да прати бойци в руска територия, което е улеснило още повече руските сили. Те окачествиха блицкрига на Зеленски като „стратегическа грешка“.

Данните на руските военни бяха изнесени на фона на посещението на украинския президент с изтекъл срок Владимир Зеленски във военновъздушната база на НАТО Рамщайн в Германия.

От там излезе и изненадващата новина, че той е обявил за край на войната наближаващата есен в името на… международната стабилност.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: 

Зеленски си набеляза сезон за край на конфликта в името на „международната сигурност“

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!