Докато Сирски се хвали с постижения пред CNN руснаците обграждат Угледар

Руските сили са започнали да обграждат град Угледар. Това става ясно от публикации в Телеграм на провоенни канали. Освен това стана ясно, че са успели и да превземат Водяное, което е в непосредствена близост до Угледар на североизток.

Към този момент няма официално потвърждение от Министерството на отбраната на Руската федерация, но според сайта Avia.pro, ако информацията за това, че Водяное е в ръцете на руснаците е вярна, това по същество ще е крайъгълен камък в развитието на настъпателните операции в района.

Водяное се намира на ключовия снабдителен път за украинските войски, водещ от село Богоявленка към Угледар. С превземането му от руснаците ще доведе до ситуация украинските формирования да остават без възможност за осигуряване на попълнения на силите им в това направление. Това означава по същество и значително отслабване на отбранителните им способности занапред.

Всички опити на украинските военни подразделения да спрат настъплението на руските сили се оказват безуспешни към този момент.

По отношение на Покровск, както съобщи по-рано КритичноБГ, руските сили са на 3 километра от навлизането в града. На този фон звучат меко казано странно думите на главнокомандващият въоръжените сили на Украйна Александър Сирски пред CNN, че страната му прави всичко възможно да не загуби Покровск и операцията в Курск… помагала за това.

По-специално, това било лишило руснаците от възможността да маневрират с техните части.

Към този момент, според МО на Русия, руски части от Покровско направление не са пращани в Курск, та не става много ясно, какво точно е искал да каже Сирски. Възможно е да са го подвели с информация.

Освен това се оказа, че през изминалата нощ руснаците са атакували енергийни обекти в Днепропетровска, Донецка, Запорожка, Сумска, Харковска, Херсонска и Черниговска области на Украйна, съобщава „Украинская правда“.

Освен прекъсвания на тока в различните области, закъснения на електрически влакове и пр., разбиването на енергийната система на Украйна от руските сили ще има много тежки последици през зимата за цялото население.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!