До 15 дни Украйна свършва важни боеприпаси и после…

Война, разрушения, Украйна

Украйна ще изчерпи своите ракети за системи за противовъздушна отбрана до края на месеца, съобщава британският вестник The Telegraph. Украйна изпитва такива проблеми с боеприпасите, че до края на месеца ще изчерпи своите ракети за противовъздушна отбрана на градовете“, се казва в материала.

Това означава, че вместо да се опитва да свали четири от пет руски ракети, както прави сега, Украйна скоро ще трябва да ограничи своите системи за противовъздушна отбрана, за да свали само една от пет. Това ще има „значителен ефект върху градските центрове на Украйна“, цитира Washington Post двама украински служители, които са казали на американски служители на конференция по сигурността тази година.

Предупреждението идвало в момент, когато Русия засилва своите ракетни и безпилотни атаки срещу Украйна.

Руските официални представители казаха, че знаят, че Украйна изчерпва боеприпасите и са решили, че е моментът за удар. По фронтовите линии в украинския Донбас силите на Москва продължават да отблъскват и превъзхождат украинските сили, които се оплакват от намаляващи запаси от снаряди.

КритичноБГ припомня, че тази седмица директорът на ЦРУ Робърт Бърнс каза, че без допълнителна военна помощ от Съединените щати Украйна ще бъде принудена да се съгласи на мирни преговори при условията на Москва в рамките на една година.

Според него липсата на американска подкрепа ще доведе до по-нататъшно отстъпление и загуба на територия за украинските въоръжени сили .
В началото на март германският телевизионен канал Welt съобщи, че руската армия пробива фронта в различни райони, тъй като въоръжените сили на Украйна изпитват остър недостиг на военен персонал и боеприпаси.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!