ЗАД КУЛИСИТЕ! Дмитрий Дробницки: В САЩ трескаво готвят вариант без Байдън и Тръмп на изборите!

Статия в WSJ предвещава, че Демократическата партия в последния момент ще се откаже да издигне кандидатурата на президента на САЩ Джо Байдън за изборите. Това заяви американистът Дмитрий Дробницки пред NEWS.ru. Националният комитет на партията се е опитал да промени правилата за номиниране в последния момент, добави политологът.

Според него много демократи настояват да не се чака до конференцията на партията през август, на която по традиция трябва да се номинира кандидата. Вместо това политиците искат да се свика извънредно онлайн заседание на делегатите, избрани въз основа на резултатите от първичните избори.

„Преди няколко дни това се обсъждаше активно, а сега всички мълчат. Това може да е свързано не само и не толкова със здравето на Байдън. По-скоро се работи по свикването на онлайн конференцията зад кулисите и е налице противопоставяне на една с друга група, която настоява кандидатът на демократите да бъде заменен изцяло – независимо от това какво казват лекарите на Байдън. Тази група се опасява, че Байдън ще загуби от Доналд Тръмп“, обяснява американистът.

Както отбелязва Дробницки, истаблишмънтът обсъжда неочакван, безпрецедентен сценарий. По-специално, да се предложи кандидат, който да каже на хората, че Америка ще продължи напред както без Байдън, така и без Тръмп.

Необходимо е да се предложи нова програма, да се каже, че Байдън е сгрешил по принцип и е време да се създаде „правителство на националното съгласие“, което ще включва и републиканци, които не са свързани с Тръмп.

Такъв сценарий вече е готов, около него се води активна борба в Демократическата партия“, каза политологът.

По-рано Wall Street Journal писа, че здравословното състояние на американския президент се влошава, а степента на участието му в обществените дела намалява. Един ден Байдън може да бъде енергичен и разговорлив, а на следващия ден речта му се променя в мърморене и четене от бележки, твърдят източниците на вестника.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!