Директорът на ФБР предупреди за повишена заплаха за националната сигурност на САЩ

от Лазар Лазаров

Директорът на ФБР Кристофър Рей предупреждава за „повишена заплаха“ за обществената безопасност и националната сигурност на САЩ, като същевременно се застъпва за увеличаване на бюджета на Федералната служба, пише американският телевизионен канал Fox News.

„Ако се обърна назад към кариерата си в правоохранителните органи, трудно бих се сетил за момент, в който толкова много заплахи за обществената безопасност и националната сигурност да са се увеличили наведнъж“, заявява Рей на изслушване в подкомисията по бюджетните кредити на Камарата на представителите на САЩ, като добавя, че федералната агенция се нуждае от фискална подкрепа, за да „се справи с тези заплахи“ и да осигури безопасността на американските граждани.

Рей твърди, че „непосредствената загриженост“ на ФБР е, че отделни лица ще почерпят вдъхновение от продължаващия конфликт между Израел и Хамас в Близкия изток и ще извършат терористични нападения в САЩ.

Той посочва терористичната атака в концертната зала „Крокус Сити Хол“ в Русия, при която загинаха 144 души при най-жестокото нападение на руска земя от две десетилетия.

Директорът на ФБР предупреждава, че бюджетните съкращения в агенцията ще засегнат не само дейността на ФБР, но и пряко партньорите от щатските и местните правоприлагащи органи.

„Така че съкращенията за нас са съкращения за нашите партньори – щатските и местните правоприлагащи агенции и служителите, които са на терен и се изправят на бойната линия – често буквално“, обяснява Рей.

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

 

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!