Дейвид Т. Пайн: Войната в Украйна беше провокирана от НАТО и неговия експанзионизъм

Украйна трябва да подпише мирен план с Русия и да признае контрола ѝ върху окупираните територии

„Русия не представлява заплаха за Европа“. Това казва в интервю за Myslpolska, американският военен анализатор, бившият експерт от Пентагона я сега съветник по външната политика и сигурността на кандидата на Републиканската партия за първичните избори за президент Вивек Рамасвами, Дейвид Т. Пайн.

***

„Няма никаква причина да подкрепяме тази враждебност между НАТО и Русия. Русия няма агресивни и нападателни планове спрямо останалата част на Европа. Войната в Украйна беше провокирана от НАТО и неговия експанзионизъм, разпростиращ се в Източна Европа в бившите съветски републики и особено в Украйна. В интерес на Украйна е да запази 82 % от международно признатата си територия“, казва Дейвид Пайн.

 

По думите му, САЩ трябва да заявят на Украйна, че планът е налице и, че трябва да бъде изпълнен. „Ние просто ще спрем да предоставяме военна помощ на Украйна. Без нея и особено без финансовата помощ, Украйна няма да може да продължи войната.“

 

Според военния експерт, в мирния план Украйна ще признае сегашното разделение на страната и контрола на Русия върху окупираните територии. „Руснаците представиха разумни условия за мир, мисля, че Путин би предпочел да окупира само района на Донбас в замяна на гаранции, че Украйна никога няма да се присъедини към НАТО. Но за съжаление Байдън, Джонсън и Зеленски не изпълниха договора си, те се отказаха от този план. Смятам, че НАТО прави САЩ и Европа по-малко сигурни, защото провокира Русия да ни нападне. Мисля, че би било по-добре, ако имахме добри отношения с Русия. Белият дом е негативно настроен към Русия и демонизира Путин. Те са създали пропагандна карикатура на това, което той наистина е. Казват, че той е убиец и диктатор, но именно Зеленски убива политическите си опоненти, членовете на украинския парламент. И го прави в брутален стил. Правото на насилие е вписано в украинската „демокрация“ още от началото на войната“, категоричен е Дейвид Пайн.

 

Най-важното сега за нас е да провеждаме мирна политика в отношенията с Русия, за да сложим край на студената война между САЩ и Русия, да осигурим мира и сигурността в Европа, като включим Русия в архитектурата на колективната сигурност на Европа“, добавя военния експерт. „Великобритания и САЩ се опитват да продължат тази война, за да отслабят Русия във военно отношение, и изглежда, че краят ѝ не се вижда. Те искат да продължат да се бият до последния украинец с цената не само на руски, но и на украински жертви. Едно от страшните неща, открити наскоро, са докладите, изпратени от полското правителство за т.нар. доброволчески легиони. Става дума за поне 12 000 полски резервисти, изпратени да се бият с Русия. Това може да прерасне в ядрена война не само в НАТО и Източна Европа, но и в Щатите. Ето защо се нуждаем от мир“, заключва Дейвид Пайн.

 

Източник: myslpolska

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!