Милиардерът Дейвид Сакс: Байдън превърна САЩ в бананова република

Американският милиардер Дейвид Сакс определи оттеглянето на президента на САЩ Джо Байдън от предизборната надпревара – държавен преврат.

„Джо Байдън превърна Америка в бананова република, като преследваше опонента си на изборите. И точно както в бананова република, сега той участва в държавен преврат. Каквото посееш, това ще пожънеш“, написа той в социалната мрежа X (бившия Twitter).

Байдън се оттегли от президентската надпревара на 21 юли. Президентът на САЩ също обеща да говори повече за решението си в обръщение към нацията по-късно през седмицата. Той благодари на всички, участвали в преизбирането му.

По-късно обаче обяви, че не възнамерява да подава оставка предсрочно, след като напусне предизборната надпревара.

В същото време вицепрезидентът на САЩ Камала Харис обяви, че възнамерява да търси номинация като кандидат за президентските избори от Демократическата партия. По-късно уведомление за номинацията на Харис за президент е получено от Избирателната комисия на САЩ.

Бившият анализатор на ЦРУ Лари Джонсън в разговор с Известия каза, че оттеглянето на Байдън от президентската надпревара е дългогодишен план на демократите. Според него все още има борба вътре в Демократическата партия.

Следващите 60-и президентски избори в САЩ са насрочени за 5 ноември 2024 г.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!