Деян Николов: В момента ЦИК подготвя фалшификация на изборите

„В момента ЦИК подготвя фалшификация на изборите. Днес ЦИК разглеждат изходния код на машините за гласуване. Ние от Възраждане и други партии сме подали заявление да имаме експерти, които да присъстват там. Едва половин час преди разглеждането бяхме уведомени за него, за да не успеем да присъстваме. Това се случва в Министерството на електронното управление. Затова призовавам всички да гласуват с хартиена бюлетина, предвид това, че явно се готвят да манипулират машините. В момента се извършва едно бутафорно представяне на изходния код на машините за гласуване.“ Това заяви по бТВ кандидатът за кмет на София от партия Възраждане Деян Николов.

Попитан, дали ще прави референдуми в София, Николов отговори, че като кмет ще управлява заедно с хората, а не въпреки тях, както се наблюдава често в политиката.

Много от стратегическите решения за столицата трябва да се вземат след референдум. Едно от тях е, какво да се прави с  платеното паркиране.“

По думите му има различни мнения по темата, едни искат да има платени зони /както са синята и зелената/, защото това им осигурява възможност да паркират. Други, че доните изместват проблема към крайните квартали. Трети са категорични, че трябва да бъде вдигната цената на паркирането, но парите да отиват в полза на градския транспорт, в това число метрото и пр.

„Друга тема е дали жълтите павета да не станат пешеходна зона. Това е участъкът от старата сграда на Народното събрание до Министерския съвет и Президентството“, посочи той. По думите му, в този случай, за да не се натоварва трафика ще трябва да се предвиди транспортна схема за отпушването му, за което има работещи механизми. „Това може се случи с изграждане на кръстовища на две нива, които облекчават трафика в широкия център и крайните квартали.“

Най-големият проблем на София се състои в изразходването ѝ на средствата от бюджета.Разходват се едва 70%. Капиталовата програма на столицата е 600 милиона при 2,5 милиарда лева бюджет. От тези 600 милиона лева, Общината успява да изразходи само 400, заради вътрешни неуредици. Т.е. пари има, но има вътрешни проблеми. А от споделеното от хората, мога да кажа, че най-много ги тревожи презастрояването, мръсните улици и трафика„, каза Деян Николов.

Общият устройствен план трябва да бъде актуализиран, защото това не е правено от над 15 години, категоричен е той. В същото число Николов добави и Подробните устройствени планове на кварталите, които са в същото положение, което води до хаотично презастрояване на кварталите.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече