Деян Николов: Ще намаля цената на билета за метрото, за да няма задръствания в центъра на София и проблем с паркирането

„Липсва справедливост по начина по който се изразходват средствата за столицата. Тя е един от най-сивите и мръсните градове на страната. През годините бяха направени хубави неща в инфраструктурата, като метрото, но в други отношения София изостана в сравнение с други градове.“ Това каза по Нова ТВ кандидатът за кмет на столицата от Възраждане Деян Николов.

По думите му, кандидатурата му има сериозен шанс да спечели кметската надпревара. „В Люлин и Младост, хората искат да се срещат с нас от Възраждане, защото те смятат, че само ние можем да променим модела на управление наложен през последните 30 години, като в него не включват само ГЕРБ. Ние не се включваме в тази надпревара, заради някакъв олимпийски принцип, а защото наистина можем да управляваме. Проучванията ни сочат, че в София ще сме на балотаж“, каза Николов.

Народният представител от Възраждане уточни, че по проучване на партията, той ще се яви на балотаж с Васил Терзиев. „Разликата ни е 4%. София не е само център. Спадът на Продължаваме промяната от последните парламентарни избори е с близо 40%. Хората са изключително разочаровани от тях. На улицата ми казват – махнете ги от управлението на всички нива“, категоричен бе Деян Николов.

Кандидатът за кмет на столицата на Възраждане обясни, че трябва да се спре с презастрояването ѝ. „Нужна актуализация на Общия устройствен план на целия град и на отделните райони, както и промяна на Наредбата за отстояние между сградите. Сега същата позволява да се долепят една до друга почти. Нужно е между тях да има например детски градини“, каза Николов.

Деян Николов обясни още, че бюджетът на София за отчуждаване на имоти трябва да се увеличи от 10 поне на 30 милиона лева, за да може да се позволи отпушването на строителството на пътища и пр., което е възпрепятствано от сгради по трасето и липсата на пари, с които да се отчуждят.

По думите му, за да се разреши проблемът с паркирането в центъра на столицата, стикерите за синя и зелена зона трябва да се съобразят с броя на местата, а не да са повече. Освен това, Николов добави, че на семейство трябва да се дава правото на едно безплатно паркиране, т.е. за един автомобил. Всички останали коли, собственост на семейството, трябва да плащат за паркиране. „С всеки допълнителен лев оскъпяване на паркирането в синята и зелената зона ще можем да намалим цената на билета за метрото. Първоначално бих предложил да се направят напълно безплатни картите за метрото за пенсионери и ученици, след това на студентите и накрая да се намали цената на билета за пътуване“, добави той и поясни, че една такава политика ще стимулира хората да ходят до центъра с метрото, а не с автомобилите си, което ще реши проблема в голяма степен със задръстванията и паркирането.

В момента в София около 6000 деца нямат места в детските градини. Във всяка една има средно по около 8 групи, т.е. ни трябват близо 30 детски градини. За да се реши проблемът за един мандат те трябва да се строят на пазарен принцип. В момента строителството на една група с капацитет от 25 деца излиза около 1,3 до 2 милиона лева. В Лозенец е най-много. Това е до 4 пъти над пазарната цена. По оценка на строители реалната цена е е 500 000 лева. Надценката е корупция – комисионни и източване на бюджета„, завърши той.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ! 

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече