Американците бесни. Те бездомни, а нелегалните мигранти с помощ да си купят дом. РЕАКЦИИТЕ

от Лазар Лазаров
Мигранти

В законодателния орган на щата Калифорния е придвижен спорен законопроект, който позволява на нелегалните имигранти да получават същата помощ за закупуване на жилище като гражданите на САЩ, предава ZeroHedge.

Предложението предизвиква критики от страна на онези, които се противопоставят на предоставянето на привилегии на хора, които нарушават закона, влизайки незаконно в страната.

Законопроектът е внесен от калифорнийския депутат демократ Хоакин Арамбула, който миналия месец заяви, че „иска да гарантира, че сред квалифицираните купувачи на първо жилище има и кандидати без документи“.

Някои законодатели изразяват несъгласие с мярката, тъй като тя е все по-близо до влизане в сила.

Предложеният законопроект има за цел да измени раздел 51523 от Калифорнийския кодекс за здраве и безопасност, като включва подраздел, който гласи: „Кандидат по програмата не може да бъде дисквалифициран единствено въз основа на имиграционния му статут.“

Имаме огромна жилищна криза в Калифорния и трябва да направим всичко по силите си, за да получават хората  жилища. Все пак първо трябва да помогнем на своите. Следващото поколение хора, които растат, не могат да си позволят жилище. Имам две деца в началото на 30-те си години и повечето им приятели не притежават жилища, отбелязва републиканецът Джим Дезмънд, управител на окръг Сан Диего , пред NBC 7 San Diego.

Той съобщава, че над 5000 нелегални имигранти са били освободени в окръг Сан Диего през последните 10 дни. „Поразителното за хората, които граничните патрули водят тук, е, че около 70% от тях са самотни мъже„, разкрива той пред Fox News.

Въпреки че много от новопристигналите се отвеждат на летището от местни неправителствени организации, за да отлетят за друго място в страната, Дезмънд изразява съжаление, че „междувременно нашето летище се е превърнало в новия приют за мигранти“.

Изказването му идва в момент, когато Съединените щати продължават да се намират в историческа криза с незаконната имиграция, а някои служители на граничните патрули и други предупреждават за риск за националната сигурност, подчертава ZeroHedge.

Ръководителят на синдиката на граничния патрул наскоро предупреди за рязкото нарастване на броя на китайските мъже във военна зряла възраст, преминаващи незаконно границата между САЩ и Мексико, пише изданието.

Освен че показват, че през януари 2024 г. граничните патрули са се сблъскали с рекорден брой нелегални имигранти (242 587) в сравнение с всички предходни януарски месеци, данните на Граничната служба на САЩ )(CPB) показват тревожна тенденция в броя на китайските граждани на военна възраст, които влизат незаконно в страната.

През януари агентите на граничните патрули са се сблъскали с 5 717 самотни възрастни китайци, което е повече от два пъти повече от всеки друг регистриран януарски месец, сочат данните на CBP. През декември 2023 г. тази цифра се е увеличила до рекордните 7581, а от януари 2023 г. насам общият брой е 64 979.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!