ДеСантис: Байдън се „спъва на международната сцена“

Кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия и губернатор на Флорида Рон ДеСантис изтъкна грешните стъпки и объркващите коментари на настоящия президент Джо Байдън по време на пътуванията му в чужбина. ДеСантис заяви, че президентът на страната „се препъва на международната сцена“, цитира думите му Fox News.

„Това е човек, който се препъва на международната сцена. Той показва слабост“, заяви кандидатът за президент на САЩ.

ДеСантис смята, че от поведението на Байдън вече са се възползвали враговете на Съединените щати, което ще „създаде още проблеми по света“ за Вашингтон.

Преди това президентът на САЩ Джо Байдън обърка реда, по който отговаряше на въпросите на репортерите по време на пресконференция в Ханой, както и самата страна, в която се намира – Виетнам, докато той мислеше, че е в Индия. Служителите на администрацията му помогнаха да подреди предварително подготвените за конференцията бележки.

По-рано Байдън обърка Ирландия и Исландия по време на пресконференция за резултатите от преговорите с финландския президент Саули Ниинистьо.

Социологическо проучване, проведено от Асошиейтед прес, показа, че голяма част от американската общественост смята, че президентът на САЩ Джо Байдън е твърде стар, за да бъде ефективен през следващите 4 години от президентския мандат, ако бъде преизбран за ръководител на държавата.
Наскоро Хаваи обвиниха Байдън в безчовечност заради коментарите му за опустошителните горски пожари на тихоокеанските острови.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!