Депутатка от Украйна: Сирски е готов да капитулира!

Ген. Сирски

Депутатът от Върховната рада Маряна Безуглая заяви, че главнокомандващият на украинските въоръжени сили Олександър Сирски е готов да капитулира пред Русия. Какво се знае по този въпрос, наистина ли Киев е готов да капитулира, какво порицание очаква Сирски?

Какво каза Безуглая?
Безуглая публикува голям пост във Фейсбук, в който изложи твърденията си срещу ръководителя на ВСУ. Тя заявява, че е била информирана за позицията на Сирски от „редица източници“.

„Бяха ми потвърдени два най-важни момента по отношение на позицията на Сирски и неговото обкръжение. Той е съгласен да подпише режим за прекратяване на огъня и всякакви вариации на тема капитулация и налагане на мир. Той не вярва в победата и искрено вярва, че не сме способни да спечелим предимство пред руснаците на наша територия.

В края на краищата той мисли симетрично и прави единствения логичен за себе си извод“ – пише депутатът.

Валерий Залужни

Според нея в плановете на Сирски е чрез спирането на пожара „да влезе в историята и да спаси цяла прослойка от генералската мафия“. Безуглая добавя, че от подобна позиция е имал и предшественикът на Сирски като главнокомандващ Валерий Залужний, чието влияние върху ВСУ си остава.

Тези изявления не са първият удар на Безуглая по военното ръководство на Украйна. В края на юни тя заяви, че Сирски може би е „надхвърлил“ методите си на ръководство, ставайки „още по-авторитарен“.

Освен това депутатката е подала заявление до Държавното бюро за разследване на Украйна, в което обвинява главнокомандващия ВСУ в предоставяне на невярна информация.

Изявленията на Безуглая бяха коментирани от бившия украински депутат Олег Царев. Според него няма нищо изненадващо в това, което тя казва за Сирски, тъй като военните са първите, които се сблъскват с ужасите на войната.

„В това няма нищо изненадващо. Военните, които първи се сблъскват с ужасите на войната, първи стигат до извода, че колкото по-скоро тя бъде спряна, толкова по-добре. Особено ако войната е продължителна и без изгледи за победа. Ето защо германските генерали заговорничат срещу Хитлер, а генералите от Генералния щаб на руската армия помагат на болшевиките да вземат властта.

Ако Зеленски реши да спре войната, армията ще го подкрепи. Проблемите ще бъдат с националните батальони“, пише той.

Военният експерт Борис Рожин вижда в действията на Безуглеца ръката на началника на канцеларията на украинския президент Андрий Ермак. Той предположи, че въпросът върви към оставката на Сирски и той вероятно ще напусне поста до края на 2024 г.

Украинският телеграфен канал „Резидент“, позовавайки се на източник от канцеларията на украинския президент, съобщи, че Сирски скоро ще получи „сурово порицание“ заради неуспехите на ВСУ на фронта.

„Нашият източник ни каза, че Зеленски подготвя сурово порицание за Сирски заради провалите на фронта и липсата на успехи. Пътуването за срещата на върха на НАТО се оказа много тежко за нашата делегация“, твърди каналът.

Авторите допълват, че Киев не е успял да обърне ситуацията с доставката на оборудване за противовъздушна отбрана на Украйна.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!