Денков: „Проблемът“ с вноса от Украйна е решен

Има разнобой между зърнопроизводителите, животновъдите, производителите на плодове и зеленчуци и някои други производства, защото техните интереси са разнопосочни. В момента основните организатори на този протест са зърнопроизводителите. Проблемът, който те са поставили, а именно с вноса от Украйна, той е решен.

Това коментира премиерът Николай Денков по повод протестите на зърнопроизводителите, заради отпадналата забрана за внос на украинско зърно, предаде „Фокус“.

„Протестът в момента излиза с искания, които или техният проблем е решен, или с искания, които не могат да бъдат решени, защото защото слагат срокове, които няма как да се изпълнят. Част от сроковете са свързани с нотификация на Европейската комисия. Няма как да се прескочи ЕК, има правила“, каза още Денков.

Той бе категоричен, че властта е била в контакт със земеделците през цялото време. Министър-председателят бе категоричен обаче, че крайното решение за това дали трябва да отпадне забраната, или не – трябва да се взима от най-висшите органи в страната.

„Със зърнопроизводителите имаме разговор. Решението дали ще отпадне, или няма да отпадне забраната – не може да се взема само от производителите. Това е решение, което трябва да отчита общото икономическа и политическа ситуация. То се взима от Министерския съвет и Народното събрание“, категоричен бе Денков.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече