Денков потвърди думите на Асен Василев, че продават Лукойл-Нефтохим: Има интерес от различни страни

Интерес по отношение на „Лукойл Нефтохим“ се изразява вече от няколко месеца от различни страни. Това каза пред журналисти в Министерския съвет премиерът Николай Денков. Министър-председателят отговори на журналистически въпрос, свързан с интервюто на финансовия министър Асен Василев пред „Файненшъл таймс“, в което Василев твърди, че „Лукойл Нефтохим“ е в процес продажба.

„Въпросът е доколко този интерес може да бъде завършен с покупка на рафинерията от друга фирма. За момента все още не е ясно. Интерес има, но решението дали ще бъде продадена или не рафинерията, зависи от собственика в момента „Лукойл България“ и съответните потенциални купувачи“, разясни Денков.

„Не бих искал да коментирам нищо повече, докато няма конкретика за истински намерения. Когато става дума за такъв голям актив, има доста етапи, преди да се стигне до успешна крайна сделка“, допълни още премиерът.

Източник: БТА

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече