ИЗДЪНКА Денков: Подарих на Украйна меч на хан Кубрат. Зеленски: Не съм видял никакъв меч

Лек конфуз на пресконференция

Денков, Зеленски

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Интересен бе завършекът на съвместната пресконференция на българския премиер Николай Денков и украинския президент Володимир Зеленски.

Министър-председателят обяви, че е дал ценен подарък на лидера на Украйна, но той, от своя страна, се изненада и заяви, че е пропуснал да го види, пише Аctualno.com

Публикуваме материала на колегите от Аctualno.com без съкращения: 

„В знак на нашите прекрасни, многовековни връзки с Украйна днес подарихме на президента една реплика на меча на хан Кубрат“, обяви Денков. Зеленски обаче го прекъсна с думите: „Не съм видял никакъв меч“.

След това украинският лидер уточни, че когато чуждестранни правителствени или държавни ръководители му подаряват подаръци, той рядко ги вижда, но те остават за Украйна.

Мечът е с два различни символа, обясни Николай Денков – „че свободата се постига с меч, но и че хан Кубрат, който е живял в земите, на които в момента е Украйна, е показал, че за да може да успеете, трябва да бъдете единни“.

„Много се надявам тази легенда, която се поставя във фокуса на българските усилия за оцеляване в трудни времена, да я пренесем като европейски усилия за спасяването на вашата страна. Ще бъдем заедно с вас в тази битка, колкото е необходимо“, обяви премиерът на България.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!