Washington Post: Съпартийци на Байдън – трябва да се откаже от предизборна кампания

Някои членове на Демократическата партия на САЩ изразиха загриженост относно състоянието на президента Джо Байдън.

Те заявиха, че поради възрастта си, политикът трябва да откаже да участва в предизборната кампания, пише The Washington Post.

„Той е в момент от живота си, в който краят му и смъртта са неизбежни“, каза Шарън Суеда, лидер на Демократическата партия в окръг Лорейн, щата Охайо.

Тя отбеляза още, че често чува притеснения от избирателите за евентуалната слабост на президента. 

Мнозина от партията продължават да изразяват доверие в Байдън и отбелязват, че бившият президент Доналд Тръмп не е много по-млад, защото е на 77 години.

Мениджърът на кампанията на Барак Обама през 2012 г. Джим Месина отбеляза, че Байдън е в много по-силна позиция от Тръмп. Той призова демократите да спрат своята „публична и частна агония“ към сегашния лидер на страната.

На 19 септември британският журналист Алистър Хийт нарече Байдън опасен заради липсата на професионализъм.

Според него обкръжението на Байдън се прави, че не забелязва неговите груби грешки и трагичните признаци на влошаващ се капацитет. Журналистът добави, че самият факт, че 80 годишен мъж е президент на влиятелна сила е богохулство както за него, така и за останалия свят.

Мнозинството от американците (73%) смятат, че действащият държавен глава е твърде стар за преизбиране, а също така не са склонни да купуват книги с биографията му. Жителите на САЩ често предпочитат книги за бившия лидер Доналд Тръмп.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!