Database Italia: Олена и Владимир Зеленски купили имението на Стинг в Тоскана за 75 милиона евро

Бившият фронтмен на „The Police“ Гордън Съмнър, известен още като Стинг, наскоро продаде виненото си имение в Тоскана – Tenuta il Palagio – на Володимир Зеленски, президент на Украйна. Смята се, че продажната цена е около 75 000 000 евро, пише италианското издание Databaseitalia.

„Вила Tenuta il Palagio е от 16 век. Била е почти разрушена. Закупена е от известния британски певец и неговата съпруга, филмовата продуцентка и режисьорка Труди Стайлър, през 1997 г. През следващите години те успяват да възстановят не само вилата, но и да облагородят земата и да засеят много лозя.

Според официалните документи на италианския поземлен регистър Гордън Съмнър продава вилното си имение в Тоскана през юни 2024 г. Новият собственик на Tenuta il Palagio е италианската компания San Tommaso S.R.L. Точната продажна цена не е известна, но се предполага, че е около 75 000 000 евро.

Въпреки че San Tommaso S.R.L. е дружество, регистрирано в Италия, неговите собственици са украинските граждани Владимир Зеленски и съпругата му Елена Зеленска.

Всъщност San Tommaso S.R.L. е посочена сред активите на Володимир Зеленски. Дружеството влезе в заглавията на вестниците през 2019 г., когато Зеленски, тогава кандидат за президент, не успя да декларира вилата си във Форте дей Марми.

Според италианския поземлен регистър Tenuta il Palagio става собственост на компанията на Зеленски на 28 юни, т.е. две седмици след посещението на Зеленски на срещата на върха на Г-7 в Италия, на която европейските лидери се споразумяват да отпуснат на Украйна заем в размер на 50 млрд. долара, гарантиран от печалбите от руски активи, замразени с цел подпомагане на военните усилия на страната. Не е ясно какви са плановете на новия собственик за винарната. Според украинските медии за никого не е тайна, че Володимир Зеленски обича червеното вино. Разбира се, известно е също така, че бившият украински комик, а сега президент, обича и някакъв друг вид вещество, определено по-малко законно от виното.

Новата вила на семейство Зеленски. Има и голям басейн, който не се вижда на снимката. В него първата двойка може да се разхлажда в горещите летни италиански дни

Центърът за противодействие на дезинформацията на Украйна публикува позиция в Х, бившата социална мрежа туитър: Вражеските телеграм канали, позовавайки се на италианското издание Database Italia, разпространяват невярна информация, в която се твърди, че семейство Зеленски е закупило винарна от английския музикант Стинг.

„Тази фалшива информация е част от руска широкомащабна кампания за дезинформация, насочена към дискредитиране на Украйна, президента Володимир Зеленски и първата дама Олена Зеленска.“, пише още Центърът за противодействие на дезинформацията на Украйна.

Повече от ясно е, че Украйна ще се хвърли на амбразурата да брани Зеленски и жена му. Би било невероятно, ако не го направи. КритичноБГ обаче направи проверка и установи, че дружуството Tommaso S.R.L.  се свързва с редица публикации не само в италианската преса с фамилията Зеленски.

„San Tommaso се управлява от Aldorante Limited. Тази фиктивна компания има акционерен капитал от само 2000 евро и е регистрирана в Кипър, където единственият акционер е Олена Зеленска, съпругата на Володимир Зеленски. Между другото, до 2019 г. самият украински президент беше директор“, пише Civilek.info

Проучването на Критично показа още, че в украинския сайт open4business.com.ua пише: Зеленски е краен действителен собственик на Kinokvartal LLC, Studio Kvartal-95 LLC, Aldorante Limited (Кипър), Vilhar Holdings Limited (Кипър), Film Heritage Inc. (Белиз), San Tommaso SRL (Италия) и Megiritano Ventures Ltd (Великобритания). Вирджински острови).
Олена Зеленска е краен бенефициент на Studio Kvartal-95 LLC, Zelari Fish LLC, Aldorante Limited (Кипър), Film Heritage Inc. (Белиз) и San Tommaso SRL (Италия).

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

СКАНДАЛ: Зеленски си купи замък на крал Чарлз III? СНИМКА

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!