Даниел Дейвис: Бригадите на Киев не са бойни, а войници в униформи. Всяка подкрепа, освен за мирни преговори, е неморална

Пенсионираният подполковник от американската армия Даниел Дейвис коментира в своя профил в социалната мрежа Х, бившата Туитър, изявление на украинския президент с изтекъл мандат и неясни от правна гледна точка настоящи функции Владимир Зеленски.

Потребител в социалната мрежа публикува думите на бившия украински лидер, според които армията му разполага с „14 необорудвани бригади. Без оръжие“. Зеленски пояснява: Контраофанзивни действия са възможни, когато разполагаме с цялото оборудване, за което гласува Конгресът и което европейските лидери подкрепиха„.

Подполковник Дейвис отговаря:

„За съжаление това не е вярно. Украйна разполага с 14 бригади, които носят униформи, но те не са и НИКОГА няма да бъдат „бойни бригади“ в рамките на тази война. Необходими  са 

(за да бъдат) години обучение, с цялото необходимо оборудване, всички системи и помощен персонал, както и устойчиво снабдяване с боеприпаси – нищо от това няма да се случи в обозримо бъдеще.“

Дейвис добавя още, че в същото време Руската федерация нараства териториално с всеки месец и има „лукса да даде поне базово обучение на новите си войници, преди да ги изпрати в бой“, с всички необходими бойни системи, помощен персонал и боеприпаси, от които някога ще се нуждаят те по време на тази война, „и (Русия) само ще става по-силна в конвенционално отношение“ с всеки изминал ден.

Пренебрегването на тези обикновени, основни военни реалности не дава надежда за евентуален украински обрат и път към победата – то само удължава украинската травма, ще задълбочава разходите за евентуално възстановяване и обрича на ненужна смърт вероятно още десетки, ако не и стотици хиляди мъже.

Подкрепата за всичко друго освен за постигане на споразумение чрез (мирни) преговори при възможно най-добри условия за Киев е неморална и не показва нужното уважение към украинските граждани.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!