ДАЛАВЕРА? Защо Община София отнема от НДК подземните паркинги, които помагат финансово на Двореца? Каква е ролята на Борис Бонев?

Синият общински съветник от ПП-ДБ и“Спаси София“ Борис Бонев се опитва да вземе подземните паркинга под НДК за общината, които са собственост на Двореца по бързата процедура, научи КритичноБГ от достоверен източник. Към този момент два от тях са в капитала на дружеството, а третият е частна собственост от края на 90-е години. Тогава Столична община по времето на Стефан Софиянски го продала, допълват източниците ни. Ъндърграундът в София твърди, че собственик е станал бизнесмен от тъмния свят. 

Любопитното в случая е, че по време на заседанието на Постоянната комисия по транспорт и пътна безопасност в понеделник, Бонев внася заедно с доклада направо и Проект за решение за ПРИДОБИВАНЕ на апетитните паркинги в сърцето на столицата. Докладът влиза днес в 14 часа и в икономическата комисия на Община София, а утре ще се гласува вероятно и на заседание на СОС. 

Ако се стигне до положително решение, паркингите ще излязат от капитала на НДК. Капацитетът им, според информаторите ни надвишава 200 паркоместа!

Т.е. огромен и апетитен терен, чиято съдба после може да стане неясна.

В непосредствена близост до подземните паркинги има и печатница, която също е собственост на НДК. Виси въпросът – и тя ли ще отиде в ръцете на Община София и какво ще се случи с нея.

Същата е изградена още при построяването на емблематичната сграда в абсолютния център на София. Очевидци твърдят, че тя е на два етажа и е огромна. Оборудването ѝ е за милиони, защото машините са последна дума на техниката.

Към този момент Общината вече притежава огромния паркинг, който е между НДК и високото тяло, в което се помещава бТВ. Същият е отдаден обаче под наем. Неговият капацитет е около 400 паркоместа. Възниква въпросът, защо Общината иска подземните паркинги на НДК, от които Дворецът се издържа. Това е едно от малкото финансови пера, с които НДК успява да се издържа и към този момент. Наши източници твърдят, че ако и те бъдат отнети, а не са сигурни и за печатницата, НДК ще се сблъска челно с огромен финансов проблем, който ще го постави на колене. 

Припомняме, че днес НДК е оставен да се оправя сам – без субсидия, без бюджет и помощ от държавата!

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!