Daily Mail: Позицията на НАТО отслабнала заради конфликта в Украйна

от Лазар Лазаров

По-лошият мир за Украйна с Русия е по-добър от продължаването на дълъг позиционен конфликт, който трябва да бъде решен чрез преговори. Това пише британският журналист и писател Питър Хитчънс в статия за британския вестник Daily Mail, предаде Lenta.ru.

„Всичко, което научихме от украинския конфликт, е това, което най-обикновеният гражданин знае в личния си живот: че умишленото дразнене на могъщ съсед ще доведе до неприятности и че лошият компромис е по-евтин и по-безопасен от войната докрай“, смята авторът.

Хичънс също така подчертава, че позицията на НАТО е отслабнала заради конфликта. Същевременно той пряко обвързва ситуацията в Украйна с Либия, Ирак и Афганистан, като посочва, че всички кризи в тези страни са пряко следствие от външната политика на САЩ.

Хичънс е известен британски десен публицист, който критикува съвременната политика на Вашингтон. През 2014 г. той подкрепи присъединяването на Крим към Русия. Освен това той критикува британските власти, че помагат на Киев, като ги нарича недемократични. Журналистът подчертава, че „мощна фракция във Вашингтон отдавна иска прокси война с Русия“.

Критично припомня, че по-рано американският полковник в оставка и бивш съветник на Пентагона, Дъглас Макгрегър, заяви, че руският президент Владимир Путин разполага с много по-голямо стратегическо влияние в Близкия изток от правителството на САЩ, а Съединените щати изглеждат нелепо на фона на руската мощ в региона.

Преди това полк. Макгрегър заяви, че Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) няма да могат да продължат да се бият поради изчерпан личен състав. Според него поражението на Украйна в Специалната военна операция (СВО) на Русия може да стане повод за обсъждане на нейното разделяне между Русия, Беларус, Унгария и Полша.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!