Дъглас Макгрегър обясни как да бъде сложен край на конфликта в Украйна

Бившият съветник на ръководителя на Пентагона по времето на президента на САЩ Доналд Тръмп полковник Дъглас Макгрегър, обясни как да бъде сложен край на войната в Украйна в интервю с журналиста Стивън Гарднър, публикувано в YouTube.

Дъглас Макгрегър заяви, че е необходимо бързо прекратяване на конфликта, като за целта трябва да бъде изслушана руската страна.

Според него Вашингтон трябва да покаже готовността си за преговори и да се срещне с Москва.

„Всичко това се случи, /войната/ само защото в продължение на десетилетия отказвахме да слушаме когото и да е било в Москва. Ако ги слушаме внимателно, те ще обяснят позицията си и ще имаме възможност да се споразумеем за прекратяване на тази ужасна трагедия“, каза той.

Според военния офицер САЩ непременно трябва да се спрат доставките на помощи за Украйна и да изтеглят целия си военен контингент оттам. Подобни действия ще бъдат сериозен сигнал към Русия. Той ще покаже желанието на Вашингтон да сложи край на кризата. Макгрегър подчерта, че САЩ са загубили във Виетнам, защото „е било глупаво да водят война на шест, седем, осем, девет хиляди мили от дома, без да разбират за какво е била тя“.

По-рано членът на Камарата на представителите на САЩ Марджъри Тейлър Грийн призова Вашингтон да спре да предоставя военна помощ на Украйна. Тя отбеляза, че страната не е член на НАТО.

Източник: Lenta

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!