Дачков: Радваме се, че Тръмп оцеля от либералните убийци, но той не може да носи никаква надежда за нищо. Само го сравнете с Путин

Явор Дачков, Фейсбук

Вицето на Тръмп е имал трезва преценка за него, но политиката е кофти работа. След като е видял, че Тръмп е победител е спрял да го смята за идиот, за да се качи и той на влака. Властта е бяс, а хората през които минава нямат големи заслуги за успехите си. За провалите са си виновни самите те. Тръмп е феномен и дано да спечели, защото демократите са хел, но да си затваряме очите, че става дума за постмодерна патология и очевиден абсурд ще е груба грешка.

Тази страна не може да бъде никакъв лидер с този идиот начело. Камо ли с Байдън и котилото на Хилъри Клинтън. Това е катастрофирала страна.

Не го казвам със злорадство, а със съжаление, защото духът на Америка беше велик. Духът на свободата и човешките възможности. Съзидателна и много сложна страна, която все пак беше връх в човешките усилия да се изгради държава от най-сложни, противоречиви и дори несъвместими по произход хора и отношения. Сложна държава, която функционира сложно, но е единна и доминираше света. Все едно, това е минало.

Днес се радваме, че Тръмп оцеля от либералните убийци, но той не може да носи никаква надежда за нищо. Само го сравнете с Путин, който е образован, свръхкомпетентен държавник и политик, балансиран, рационален и културен човек.

Тръмп е сделкаджия и наглец, чиято култура не надхвърля тази на тийнейджър в тик ток. Впрочем днес няма нито един западен лидер, който може да разговаря с Путин равностойно. Тръмп е палячо с ореола на герой от събота.
Американската кинематографична фантасмагория продължава с пълна сила.

Това е свят, който произвежда илюзии и няма никакво намерение да се върне в реалността. Ако бях американец щях да гласувам за Тръмп с дълбоко отвращение и чувство за собствено естетическо падение. Дано той да стане президент.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!