„Да махнем Статуята на свободата“, предложи конгресмен в САЩ. И внесе законопроект

Конгресменът от Републиканската партия в САЩ Максуел Фрост си навлече подигравки в социалните медии, след като предложи на съпартийците му да подкрепят законопроект за премахване на емблематичната Статуя на свободата заедно с имиграционните им закони, пише Оffthepress.

Спорното изказване беше направено по време на изслушване на Комисията за надзор и отчетност на Камарата на представителите относно имиграцията, на което беше обсъждан Законът на за опазване на границите. Този всеобхватен законопроект за сигурността на границите и имиграцията, приет през май 2021 г., има за цел да ограничи процеса на предоставяне на убежище на пресичащите границата и подкрепя възобновяването на изграждането на граничната стена. Той е известен още като законопрокт H.R.2.

По време на изслушването Фрост се присъедини към представители на Демократическата партия, които отправиха забележки към законопроекта, но предложението му за премахване на Статуята на свободата беше възприето от мнозина като ненужен и провокативен жест.

Идеята му имала за цел да подчертае несъгласието му със законодателството на републиканците, което според него е посегателство върху наследството на Америка като гостоприемна и приобщаваща нация, която приема разнообразието.

Макар че законопроектът, приет от републиканците в Камарата на представителите, има за цел да засили сигурността по границите и да ограничи незаконната имиграция, той беше критикуван от групи за защита на правата на човека и законодатели от Демократическата партия, които твърдят, че насърчава ксенофобията и расовата дискриминация. Предложението на Фрост обаче се разглежда като необмислена и крайна мярка, която не успява да се справи с основните проблеми на имиграционната криза.

„Колеги от другата страна на пътеката, нека бъдем честни с имигрантите, които заслужават нещо по-добро от това, което им предлагате. Не приемайте имигранти, ако планирате да ги отхвърлите. Ако продължавате да прокарвате фанатичния си законопроект, тогава приемете и този законопроект. Позволих си да го изготвя за вас – каза Фрост, като държеше проекта. „С него се премахва Статуята на свободата – най-големият ни символ, който казва на хората да дойдат тук“.

„Това е, което сте вие – премахвате тъканта на Америка. Затова искам да знам кой републиканец, който подкрепя и гласува за H.R.2, ще внесе този законопроект“, продължи той. „Ако ще подкрепяш H.R.2 и тези фанатични мерки, най-малкото, което можеш да направиш, е да не бъдеш лъжец“.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!