ЧВК на Пригожин ще обучава милицията край Ростов

От Ростовска област съобщиха, че Частната военна компания „Вагнер“ ще се заеме с обучението на милицията, съобщава РИА Новости.

Бившите инструктори на ЧВК „Вагнер“, принадлежала на бизнесмена Евгений Пригожин, ще се занимават с обучението на резервисти от народната милиция на Ростовска област. Това разказва пред портала 1rnd Валерий Бова, председател на местното движение на ветераните от бойните действия „Оплот“.

Според ръководителя на движението инструкторите на ЧВК ще се съсредоточат върху обучението на доброволците от казашкия резервен батальон за териториална самоотбрана на областта „Оплот-1“. Бова твърди, че вече са постигнали всички споразумения за сътрудничество.

„Ще платим за всичко това от личните средства на основателите на „Оплот“. Подразделението, което формираме, няма да бъде въоръжено, докато не започнем да си сътрудничим с правоприлагащите органи“, обяснява ситуацията Валерий Бова.

По-рано говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че структурата на ЧВК „Вагнер“ де юре не съществува, така че е трудно да се коментира бъдещата ѝ съдба. В същото време говорителят на Кремъл заяви, че е съществувала група „Вагнер“, която е дала значителен принос за специалната военна операция в Украйна.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече