CNN: Ситуацията в Киев е не просто лоша, а се влошава с всеки изминал ден

Ситуацията в Киев е не просто лоша, а продължава да се влошава с всеки изминал ден. За това пише анализаторът на CNN Ник Уолш, цитиран от украинското издание Strana.ua

Анализаторът посочва, че руските войски успешно напредват в посока Харков, заемайки населени места „вероятно с най-бързи темпове от първите дни“ на войната, което според оценките на канала трябва да е причина за „най-голямото безпокойство на Украйна“.

Той добавя, че Русия постига успехи и на други фронтове, принуждавайки украинските въоръжени сили да отстъпват от позициите си.

„Най-големият проблем на Киев е вниманието на световната общност. Острите изявления на европейските министри и дори посещенията на висши служители от администрацията на Байдън не могат да преодолеят умората и схващането, че да се помогне на Украйна да победи е нещо, което правителствата смятат за стратегическа необходимост, а не нещо, което обществото им активно изисква.

Това се превръща във война, която светът иска да прекрати – като оставим настрана ужасите в Близкия изток – точно когато нейният изход е най-опасен и жизненоважен за европейската безопасност“, обобщава Уолш.

По-рано стана известно, че генералният секретар на Организацията на Северноатлантическия договор (НАТО) Йенс Столтенберг смята, че ако Украйна победи, след войната няма да се наложи да се възстановява нищо, припомня украинското издание.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!