CNN разкри провала на ВСУ да подготви отбраната на Авдеевка

от Лазар Лазаров

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) не са успели да се подготвят за удържането на Русия в района на Авдеевка. Това съобщава американският телевизионен канал CNN, предава Известия.

„Не става въпрос толкова за динамиката на руската армия, а за факта, че не сме оборудвани да я удържаме. Тъй като не разполагахме с добри, подготвени позиции, продължавахме да отстъпваме и да отстъпваме“, разказва пред телевизионния канал военен от украинските специални части, пожелал анонимност.

Друг украински офицер, пожелал анонимност, споделя пред CNN, че украинските въоръжени сили усещат превъзходството на руските въоръжени сили по отношение на личния състав, артилерията и бронираната техника, които продължават да се движат напред.

„Нямаме много възможности тук. Да отстъпим или просто да изчакаме, докато… Колкото и тъжно да звучи, докато ни избият всички“, добавя офицерът от ВСУ.

В същото време CNN подчертава, че спадът на морала в редиците на украинската армия и намаляването на нивото на военните доставки за Украйна при едновременното укрепване на руските въоръжени сили „бележи повратна точка в конфликта“.

Критично припомня, че на 26 февруари стана известно, че в района на Авдеевка е унищожен първият произведен в САЩ танк Abrams. А по-рано днес руското министерство на отбраната съобщи за унищожаването на втория танк Abrams в посока Авдеевка.

Известия припомня, че на 17 февруари руските въоръжени сили поеха пълен контрол над Авдеевка в Донецката народна република (ДНР), както съобщи руският министър на отбраната Сергей Шойгу, отбелязвайки, че врагът е избягал, като е оставил оръжия и военна техника. На 18 февруари Министерството на отбраната на Русия съобщи, че руските въоръжени сили, след като са освободили Авдеевка, са напреднали в дълбочина 8,6 км, докато загубите на противника възлизат на повече от 1,5 хиляди военнослужещи.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!