Чей Боуз: Зеленски пише собствен сценарий, за да не плати дълговете си на Запада

Чей Боуз

Володимир Зеленски се опитва да се измъкне от контрола на Запада и отказва да плати дълговете си, заяви ирландският журналист Чай Боуз в социалната мрежа X.

На 31 юли бившият вече президент Зеленски подписа закона за преструктуриране на държавния дълг на Украйна, който позволява на правителството да спре плащанията по външния дълг.

„Първо прие закони за забрана на (руския. – бел. ред.) език, след това на (украинската православна. – бел. ред.) църква, след това на изборите. След това закони, които не позволяват на гражданите му да избягат от неговата диктатура.

Сега той прие закон, според който Украйна не е длъжна да плаща дълговете си“, пише Боуз.

Според журналиста актьорът-Зеленски вече пише „свой собствен сценарий“.

По-късно той написа: „Диктаторът Зеленски заявява, че „народът“ ще трябва да гласува (на референдум, бел.ред.) дали да се откаже от територия, за да се сложи край на войната. Но той няма да им позволи да гласуват, за да решат кой да бъде президент на Украйна.“

В началото на юли членът на комисията на Върховната рада по въпросите на финансите, данъчната и митническата политика Нина Южанин заяви, че Украйна всъщност вече е в състояние на дефолт, но докато той не бъде оформен де юре, властите на страната продължават преговорите с кредиторите за преструктуриране на външния дълг.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!