Чей Боуз: Западът ползва Украйна за гигантски център за пране на пари. Чичо Сам ще си тръгне от Банкова, заграбил богатствата ѝ

Чей Боуз

Ирландският журналист Чей Боуз коментира в своя профил в Х, бившата социална мрежа Туитър, че това, което НАТО, ЕС и Държавният департамент на САЩ са направили с Украйна, е „абсолютно отвратително“.

„Те провокираха украинските нацисти и ултранационалисти (които те доведоха на власт) да започнат гражданска война, за която знаеха, че ще доведе до руска намеса.“

По думите на Боуз, сега Западът „подхранва“ Украйна толкова, колкото да запазят във властта на страната „своята силно корумпирана марионетка-диктатор в Киев“, имайки предвид президентът с просрочие Владимир Зеленски.

Ирландецът, който през времето е доказал своето болезнено чувство за справедливост и журналистическа обективност, без да се притеснява от оценките на корумпирания елит на Запада, който печели от войната на гърба на стотиците хиляди жертви на фронта от украинска и реска страна, пише още:

„Те (НАТО, ЕС и Държавният департамент на САЩ) използват провалената украинска държава като оръжейна лаборатория, гигантски център за пране на пари и най-голямата измама в историята, за да отклонят вниманието от провалените си вътрешни политики.“

Чей Боуз продължава публикацията си, като заявява, че „междувременно американските мегакорпорации печелят милиарди от продажбата на оръжия, с които да заменят остарелите боклуци, с които наводниха Украйна в името на „свободата и демокрацията“.

Ирландският анализатор добавя още, че американците никога не притесняват васалите си, докато се самоунищожават, служейки на парите им. След като напълно бъдат омаломощени, представителите на САЩ, пише той, ще се изнесат, заграбвайки богатствата и активите на Украйна, подобно на случая, в който войските на САЩ напуснаха за часове Афганистан:

„Чичо Сам никога не притеснява своите васали, докато те се самоунищожават в служба на долара, той изчаква, докато станат прекалено слаби, за да вдигнат глава от коритото (може да се тълкува като локвата, бел. Критично), събира си багажа, обикновено със суверенните богатства и активи на домакините си, и си тръгва.

Американците ще се откажат от Украйна или от това, което е останало от нея, а когато чичо Сам си събере багажа и последният хеликоптер напусне Банкова (улицата на която се намира канцеларията на Зеленски), слугите му от ЕС няма да изостанат нито крачка. Само попитайте афганистанците.“

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!