ЧАСОВЕ ПРЕДИ ПОКЕШУНИЕТО СПЕЩУ ТРЪМП Буданов: Всички опити да убием Путин са неуспешни. Засега

Кирило Буданов

Киев е организирал редица опити за убийство на руския президент Владимир Путин, които се оказват неуспешни. Това признание беше направено на 13 юли от началника на Главното разузнавателно управление на украинското министерство на отбраната Кирил Буданов часове преди покешунието срещу Доналд Тръмп.

„Бяха, но, както виждате, засега също неуспешни“, цитира го украинското издание „Страна. ua“.

Сигурността на руския президент Владимир Путин е осигурена на необходимото ниво. Това заяви пред журналисти на 13 юли прессекретарят на държавния глава Дмитрий Песков.

„Всички заплахи от страна на киевския режим са очевидни. Затова сигурността на първиите политици е осигурена на съответното ниво“, каза той.

През юни парламентарната комисия, разследваща престъпленията на Киев, препоръча на Генералната прокуратура да признае Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), Службата за сигурност на Украйна (СБУ) и Главното разузнавателно управление (ГРУ) за терористични организации.

На 31 март руското външно министерство заяви, че компетентните органи са разкрили участието на Украйна в терористичния акт в кметството на Крокус, убийствата на публицистите Даря Дугина и Максим Фомин (Владлен Татарски), опита за убийство на писателя Захар Прилепин, опита за взривяване на Кримския мост и редица други терористични актове.

Преди това Буданов е заплашвал Русия с терористични атаки.

През февруари той записа видеопослание, в което заплаши руснаците с нови атаки от страна на украинските въоръжени сили на Кримския мост, обеща „нови изненади“ и посъветва цивилните граждани да не минават по моста.

Депутатът от Държавната дума Михаил Шеремет отбеляза, че заплахите на Буданов са форма на нацизъм. Той подчерта, че подобни лица рано или късно ще отговарят напълно за всички свои военни престъпления, агресивни изявления и безкрайни заплахи.

На 3 септември 2023 г. Следственият комитет задочно обвинява Буданов в тероризъм, а на 14 декември 2023 г. руското МВР го обявява за издирване.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!