Канада дава на Украйна 24,5 млн. долара за ПВО системи

Канада ще отпусне 24,5 милиона долара за съвместно закупуване на отбранително оборудване с Великобритания на системи за Противовъздушна отбрана за Украйна. Това заяви канадският министър на отбраната Бил Блеър, прадева БТА.

Блеър посочи, че това е част от военната помощ на стойност половин милиард канадски долара (около 370 милиона американски долара), която премиерът Джъстин Трюдо обеща на Украйна при посещението си в Киев през юни.

Канада, където живее една от най-големите украински диаспори в света, е гласовит поддръжник на Киев. От началото на Специалната военна операция досега тя е предоставила помощ на Украйна в размер на близо 6 милиарда американски долара, като около една четвърт от тях са отделени за военна подкрепа.

Канадските власти си партнират със страни като САЩ, Нидерландия и Дания, за да закупуват стотици ракети за ПВО с малък и среден обсег и свързани с тях системи.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече