Буданов: Ситуацията в района на Харков е критична. Нямаме резерви!

Кирило Буданов

Ръководителят на украинското разузнаване Кирил Буданов заяви, че текущата ситуация в района на Харков и Сумска област всеки час се доближава до критична. Според него Русия може да предприеме нова атака северно от Харков, в Сумска област, което ще създаде допълнителен натиск върху украинските сили.

Буданов подчерта, че атаките на руските войски в района на Харков имат за цел да изчерпят и без това слабите резерви на Украйна и да посеят паника сред местното население.

„Използвах всичко, с което разполагахме. За съжаление, не разполагаме с никакъв резерв“, каза той, като подчерта, че настоящите ресурси на Украйна са на изчерпване.

Украинските военни се оплакват от интензивността на бомбардировките във Волчанск, Харковска област, пише Avia.pro.

„Според тях руските войски хвърлят от пет до седем бомби на всеки три минути, което прави отбраната на града изключително трудна. Подобна тактика изчерпва бойните сили и морала на украинските войници, които са принудени да действат под постоянен натиск.“

Настъплението на Русия към Харков е съпроводено и с артилерийски обстрел и удари с дронове, което затруднява всякакви опити за контраофанзива от страна на Украйна, заключва изданието.

КритичноБГ припомня, че в началото на февруари в интервю за американския телевизионен канал CNN началникът на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна Кирил Буданов направи изявление за възможно засилване на атаките срещу критични инфраструктурни обекти на територията на Руската федерация.

Буданов предупреди, че в близко бъдеще могат да бъдат извършени терористични атаки, насочени срещу критична военна и критична инфраструктура. Той подчерта, че потенциалният списък включва всички ключови съоръжения, което говори за сериозността на заплахата.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!