Буданов: Русия е знаела предварително всичко за контранастъплението ни. И каза, защо

Кирило Буданов

В интервю за американския телевизионен канал CBC News ръководителят на Главното разузнавателно управление (ГРУ) към Министерството на отбраната на Украйна Кирило Буданов потвърди, че Русия е разполагала с плана за миналогодишното контранастъпление на военните на Киев.

Така Буданов потвърди неотдавнашните изявления на украинския президент Володимир Зеленски, че Кремъл е бил наясно с плана за контранастъплението преди началото му.

Няма да кажа повече от президента. Имахме, да кажем, информация, доказателства, че Руската федерация е разбрала за плановете. Това е сериозен проблем и ние предприемаме определени мерки“, заяви Буданов, коментирайки вероятното изтичане на данни.

По-рано Зеленски отказа да говори за бъдещите военни планове на Украйна с аргумента, че миналата година Кремъл е получил предварително плановете за готвената контраофанзива.

Ще ви обясня. Честно казано между вас и мен, колкото по-малко хора знаят плановете на украинската армия, толкова по-бърза ще бъде победата и неочакваният резултат за руснаците. И ще ви кажа откровено: нашите контранастъпателни действия миналата пролет бяха на масата на Кремъл, преди изобщо да започнат“, разкри Зеленски.

Кремъл

Кремъл

Източник: Фокус

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!