Буданов: Скоро може да разрушим Кримския мост. Захарова: Това е тероризъм!

Ръководителят на Главното разузнавателно управление (ГРУ) на Украйна Кирил Буданов заяви на 2 август по време на предаване, че украинските бойци могат да ударят Кримския мост в близко бъдеще.

Така, отговаряйки на въпрос за разрушаването на Кримския мост в рамките на следващите няколко месеца,  заяви, че „има такава вероятност“.

„Всички работят както по удари на далечни разстояния, така и по това (унищожаването на Кримския мост). Всичко това се нуждае от, да кажем, цялостно решение. Работата е в ход“, цитира думите на Буданов каналът в Telegram на украинското издание Strana.ua.

Кирило БудановНовото изявление на началника на Главното разузнавателно управление на Украйна (ГРУ) Кирил Буданов за атаката на Кримския мост е тероризъм в най-чистата му форма. Това съобщи на 3 август пред „Известия“ официалният говорител на руското външно министерство Мария Захарова .

„Но изненадващо е, че той постави времева рамка от няколко месеца. Това не е ли част от предизборната кампания в САЩ, по време на която трябва да се представят убедителни доказателства за „постиженията“ на Белия дом? Заедно с Белия дом те ще отпишат още няколко милиарда долара за себе си. Американците не могат да построят нищо в Украйна: нито мостове, нито демокрация. Просто я унищожават“, каза тя.

Дипломатът отбеляза, че Кримският мост се е превърнал в символ на творческата сила, желанието на руския народ за работа и мир. В същото време служители от Украйна и страните от НАТО открито призоваха за неговото унищожаване и ръководиха терористични атаки, които доведоха до смъртни случаи и значителни щети на инфраструктурата, добави тя.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!