БСП овъртоли и синдикат срещу Ваня Григорова

С прессъобщение изпратено от централата на БСП, Позитано намеси и синдиката КТ „Подкрепа“ срещу Ваня Григорова, която със Солидарна България влиза в предизборната битка за Народно събрание и Европарламента. Във въпросната новина, Столетницата цитира конфедеративния секретар на синдиката Валери Апостолов, като вероятно е получила изрично разрешение за това от него. 

На състоялото се вчера събиране на леви структура под егидата на БСП е присъствал и представителят на КТ „Подкрепа“ Валери Апостолов. Там той е заявил:

„Подкрепа” стои равноотдалечено от всички партии и не подкрепя политическата изява на отделни наши членове”

В казаното от него не фигурира името на Ваня Григорова. 

За сметка на това обаче в заглавието на новината пресцентъра на БСП пише: Синдикалист за Ваня Григорова: „Подкрепа” не стои зад политическата изява на отделни наши членове

Възниква въпросът, влиза ли КТ „Подкрепа“ в предизборната битка на БСП и Корнелия Нинова, която често говори срещу Ваня Григорова след обявените ѝ намерения да участва в предизборната надпревара.

В предните кампании това място „беше заето“ от „вътрешната опозиция“ на БСП.

И още, в цялото прессъобщение е цитиран Апостолов да говори за очакванията на КТ „Подкрепа“ от бъдещата законодателна работа на депутатите, искане за отлагане на Зелената сделка в Европа и пр. Само в последния пасаж конфедеративният секретар казва, че синдикатът стои равноотдалечено от всички партии и, че не подкрепя политическата изява на отделни членове. От БСП обаче поясняват, че е имал предвид именно Ваня Григорова.  

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!