БСП и ГЕРБ в София бесни. Поискаха главата на Вяра Тодева

Общинските съветници от ГЕРБ поискаха оставката на областния управител на София Вяра Тодева, предаде  „Фокус“.

Искаме Вяра Тодева да бъде отстранена„, заявиха те.

По повод решението на Вяра Тодева, с което става ясно, че ще блокира избраните шефове на комисии в СОС, Георги Георгиев коментира, че „госпожа Тодева изпълнява политическа поръчка„. Според Георгиев тя е действала по поръчение.

„Ръчната спирачка за работата в София беше дръпната. Вяра Тодева е политически активист на ПП. От ГЕРБ ще поискаме отстраняването на Вяра Тодева. Ще поискаме да бъде отстранена още по време на ротацията“, допълни Георгиев.

„Имаше кворум, разгледахме докладите. Тодева твърди, че на нея не са й известни извънредни обстоятелства. Това е несериозно“, добави той. Според Георгиев се оказва натиск, за да може от ПП да „оберат още комисии“. „Искрено се надяваме при ротацията Вяра Тодева да понесе отговорността за този правен пасквил, който е подготвила“, каза още Георгиев.

Прошко Прошков заяви, че решението на Вяра Тодева е „погазване на демократични ценности.“ Държим този въпрос да се постави при ротацията, каза той.

„Ако се бяха случили всички искания на Борис Бонев, Вяра Тодева щеше ли да оспори решенията“, попита Антон Хекимян.

Съветниците от МК „БСП за България“ също поискаха оставката на областния управител Вяра Тодева за саботаж на работата на СОС и изпратиха позиция до медиите. 

Те посочват, че по закон решенията, взети от Столичния общински съвет за избор на председатели, заместник-председатели и състав на комисиите към СОС са необжалваеми.

„За нас действията на областния управител Вяра Тодева не са неочаквани. При нея нарушаването на законите вече е хроничен проблем, се казва в позицията на общинските съветници от МК „БСП за България“. – След като си позволи да допусне абсолютно незаконно нарязване на Паметника на Съветската армия, какво може да я спре незаконно да възпрепятства работата на Столичния общински съвет като изпълни политическо поръчение. За нас нейните действия са саботаж срещу града и гражданите на София“.

За ПП-ДБ-СС нямат значение проблемите в града и решаването им, важни са им постовете в комисиите, които в следващите дни ще опитат да договорят с ГЕРБ. Те не само, че нямат намерение да отпушат работата на СОС, но дори и съвсем съзнателно и умишлено я възпрепятстват. Поредното забавяне на работата на СОС от страна на най-голямата политическа група цели тя да получи това, което иска. С 23-има съветници да вземат цялата власт в СОС.

Нека на всички да е ясно, че забавянето на бюджета ще бъде единствено и само по вина на общинските съветници от ПП-ДБ-СС и тяхната алчност за властови позиции. Така се възпрепятства и исканата от нас проверка на финансово икономическото състояние на общината след управлението на ГЕРБ. Ние ще настояване като първа задача пред новоизбраните комисии да бъде поискана проверка и одит на дейността на общинските дружества. Явно и това не е важно за ПП-ДБ-СС. Или може би кметът Терзиев се страхува, че един работещ общински съвет ще бъде реален коректив и ще има контрол върху безпомощните му управленски действия към момента“.

Общинските съветници от групата на Местна коалиция „БСП за България“ за втори път искат оставката на Вяра Тодева. Първият път беше за незаконното нарязване на фигурите на Паметника на Съветската армия.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!