Бойко от стадиона: Както помолих зърнарите, сега и миньорите – не влизайте и не блокирайте София!

Подкрепяме тези министри, но начинът им на комуникация е изключително грешен, коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Пловдив продължаващите протести на енергетици и миньори в страната срещу приемането на териториалните планове за справедлив преход.

Сега преговорите за приемането на плана се водеха от колегите и нас не ни канят на среща. „Ако някой ги съветва така да комуникират с разгневена общност, не е правилно, защото това са български граждани и надали на тях им е приятно да препятстват други български граждани“, каза Борисов относно блокираните пътища в страната.

Той посочи, че така, както е помолил зърнарите да не влизат в София и да блокират града, същото казва и на протестиращите сега.

„Диалогът между недоволните и правителството трябваше да продължи не пред свършен факт“, каза още Борисов.

Според лидера на ГЕРБ при добра комуникация някои от исканията на протестиращите могат да бъдат чути и изпълнени. Трябва да се успокои разговорът и арогантното поведение, допълни Бойко Борисов. По думите му не всички действия са грешни и допълни, че предложените 36 заплати за тези, които искат да напуснат, е добре. Аз се срещах с всички, трудно е, но накрая се намира някакво решение, допълни Борисов.

Бойко Борисов бе в Пловдив на официалното откриване на Южната трибуна на стадион „Локомотив“.

Източник: БТА

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече