Бойко Борисов: В понеделник ще има среща на парламентарните групи за „Лукойл“

В понеделник 23 октомври ще има среща на парламентарните групи за „Лукойл“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който е на посещение в Добрич, пише „Фокус“.

„Прокрадва се тенденция, че дерогацията може да повлияе на цената на горивата. Вече години откакто имаме дерогация, поевтиняха ли ви нафтата, бензинът или расте непрекъснато? Сега има страх, че ние ще предложим след седмица да няма дерогация“, каза Борисов.

„Месеци наред правителството нищо не прави срещу „Лукойл“. Петролът същият, цените на горивата пак в небесата. От газа българите ще печелят по 3 млрд. лева, а от „Лукойл“ досега от джобове ни са излезли 3 млрд. долара. С какво ни плашат?“, това попита лидерът на ГЕРБ.

По повод думите на Кирил Петков, че правителството се справя добре със земеделците и миньорите, Борисов каза: „Делян Пеевски беше моторът да се подпише споразумението с миньорите“.

„Когато имат зор, ние заставаме до тях, когато имат успехи, те са си самодостатъчни. Това е горе-долу тактиката. Няма лошо, но когато се правят правилните неща. А ние правим правилните неща за хората“, каза още Борисов.

По думите му България е на газовата карта и в момента всички зависят от нас – турци, сърби, словаци, унгарци, румънци, гърци, македонци.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече