Боян Чуков изпреварващо за слуховете, че Зеленски Е УВОЛНИЛ Залужни

Известният геополитически анализатор у нас Боян Чуков коментира в аванс в своя профил във Фейсбук появилите се  слухове, че президентът на Украйна Владимир Зеленски е уволнил главнокомандващия на въоръжените сили на страната Валерий Залужни.

Проверка на КритичноБГ показва, че в руски и украински телеграм канали се лансират упорито слухове и версии за оставката.

Ето какво пише Боян Чуков:

„Вървят слухове, че Зеленски е уволнил генерал Залужни. Втората версия е, че Залужни е напуснал по собствено желание. Някои твърдят, че има указ за неговото отстраняване, но Зеленски не го е подписал.

Дали има нещо верно е въпрос, на който все още няма точен отговор. Едно е ясно. Върви надхитряване между кураторите на Зеленски и Залужни. Генерал Залужни е човек на Пентагона. Зеленски е в орбитата на британците.

Много вероятно хората на Залужни да се пуснали служовете за неговото уволнение с цел изпреварване на предполагаеми действия на Зеленски. В общи линии президентът се намира в дискомфортна ситуация, в която да опровергава или да потвърждава… това което му е изгодно на него и неговите куратори.“

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!