Борисов за мача с Унгария без посетители: Срам! Олимпиадите от римско време са за пред публика

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира хаоса с организацията на евроквалификацията България – Унгария. Двубоят ще се играе утре от 19 часа в София без публика, което провокира Борисов да реагира, пише Труд.

Срам! С моя приятел Орбан…Те се шегуваха вече с нас, че в България, след като свърши мандатът на моето правителство, дори туристическа ваканция на семейство не може да се организира, камо ли футболен мач. Доста смешно звучи.

Този срам, искам да кажа, че футболът и спортните състезания са направени, още олимпиадите от римско време (вероятно има предвид гръчко време, бел. ред.), за публиката. Да, тя затова отива там, затова е направено – да си изпуснат емоциите„, заяви Борисов.

Едните крещят, други – викат, радват се, псуват. Всичко това се прави на стадиона. Затова усещането да ходиш на стадиона и да гледаш по телевизията е различно. Всички държави изпадат в кризи, футболни имам предвид, с по-слаби или по-силни футболисти, поколения трябва да се съберат. Това може да се прости. Паднали са, ядосваме се… Но да лишиш от публика с някакви мотиви – това вече е недопустимо.

Затова казах, че е срам.

И след това да тръгнеш по градовете да търсиш стадион, за да заложиш новите кметове да поемат целия този риск, също не е правилно. Казах и на кмета на Пловдив, и на кмета на Кърджали, че не може да има състезание без публика”, допълни лидерът на ГЕРБ.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече