Борисов за една бъдеща коалиция между ДПС и ПП-ДБ

от Лазар Лазаров
Бойко Борисов

„Ако Петков и Пеевски направят правителство, ние ще бъдем една нелоша опозиция“. Това заяви председателят  на партия ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Народното събрание, предаде „Фокус“.

 Борисов пояснява, че той не дава оценка на казанато оt премиерa в оставка Николай Денков. „Но помня, когато дойдоха миньорите в парламента да ги бият, той се сгуши в Пеевски„, добавя лидерът на ГЕРБ..

Борисов уточнява, че след като е отишъл с Мария Габриел при президента Румен Радев, една седмица по-късно Рая Назарян  е показала подписаното от тях споразумение. „След това водихме преговори, в които за 4 министри имаше спор от наша страна – Йоловски, Василев, Тагарев и Радев. Вчера показах на Лорер СМС от Асен Василев, в който ми каза, че е на линия да говорим. Той дойде. Пред мен стоеше листа с министрите. Дебело подчертах, че Асен Василев остава“, подчертава председателят на ГЕРБ.

Той добавя, че собственоръчно на мястото на Христо Гаджев е написал Тагарев, а на мястото на Жечо Станков – Румен Радев. „Ако отговорът за това правителство е „да“, как ще се разправям с ГЕРБ е моя работа. Казаха, че искат Калин Стоянов да бъде махнат. След това имаше две срещи на Габриел с Денков, на които казахме, че не отстъпваме нито за Ивелина Дундакова, нито за Румяна Бачварова. Заради един министър отидохме на избори“, подчерта Борисов.

Партийният лидер посочи, че е подкрепял 9 месеца това, което е предлагал Христо Иванов и му имал доверие. „Той каза, че иска да отиде в ЕНП. Искам да му кажа, че принадлежността към едно от европейските семейства изисква да водиш и такава политика“, заяви още Борисов.

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!