Борисов: В София Ваня Григорова е по-добрият избор. Нашите хора сами да си решат за кого да гласуват

Подкрепата за балотажа трябваше да бъде реципрочна. Ние да призовем нашите симпатизанти да гласуват за кандидат-кметовете на ПП-ДБ, те да призоват да се подкрепят нашите. Виждате ли нещо подобно да се случва? Не. В София – да, Ваня Григорова е по-добрият избор, според мен. Но аз не мога да се разпореждам на нашите хора как да гласуват; познавам ги – не се поддават на команди. Те сами ще си решат. Това е истината. Това заяви пред ПИК лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

По-късно председателят на ГЕРБ Бойко Борисов даде пресконференция в Пловдив, за да окаже подкрепа на кандидата на ГЕРБ Костадин Димитров в битката за балотажа, писа Епицентър.

„Ниската избирателна активност е шамар за цялата политическа класа„, каза той.

„Ще вляза в малка конфронтация. Преди местните избори казах, че основната цел на ГЕРБ е да е първа политическа сила. Кандидатите на ГЕРБ печелят 95 общини на първи тур, от тях 7 са областни града“, добави лидерът на ГЕРБ.

По думите му в други 71 общини кандидати на ГЕРБ отиват на балотаж, както и в 17 областни града, като влиза с водещ балотаж.

537 000 гласа за нас. Имаме 1500 общински съветници в страната. 273 000 гласа за ППДБ в страната. Дори БСП и ДПС имат повече от промяната„, обясни Борисов.

Резултатите на ГЕРБ са отлични на фона на останалите„, уточни той.

В София три години се водеше целенасочена атака срещу Фандъкова. От всички. Сега ще спасим София от спасителите. Тези хора не могат да работят, те са мързеливи„.

По думите му резултатът в София е очакван след тази масирана атака. „Нека по-добрият да победи„, добави Борисов.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече