Борисов поиска главата на Калин Стоянов! – Не може България да му е заложник

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че категорично настоява Калин Стоянов да бъде освободен от поста министър на вътрешните работи след като организира протести в структурите на МВР в своя подкрепа и то пред президентството, пише Сега.

Това не може да бъде вътрешен министър, който прави изборите, аргументира се Борисов.

Лидерът на ГЕРБ допълни, че Кожарева е трябвало да иде при президента Румен Радев с друго име за министър на вътрешните работи. „Не може държавата да бъде заложник на вътрешния министър“, допълни лидерът на ГЕРБ“.

Борисов призова Румен Радев да се консултира с действащия премиер Главчев, да постигнат договореност за смяната на Калин Стоянов и да преназначи работещото правителство като ново служебно.

КритичноБГ припомня, че вчера редица медии доста организирано, с едни и същи опорни точки и приблизително еднакви заглавия стартираха атака срещу президента Румен Радев, затова, че отказа да подпише указа за новото служебно правителство на Кожарева, заради присъствието на Калин Стоянов в него.

Направи впечатление, че много политици се изказаха, но КритичноБГ не видя само Делян Пеевски да е изразил позиция.

Вчера, след като президентът Радев даде няколко часа на Кожарева да преосмисли решението си за Стоянов, тя продължи да настоява той да е вътрешен министър, защото не била чула нито една лоша дума за него от никого.

След като президентът категорично отказа да приеме списъкът с имената, заради Стоянов в него, Кожарева каза, че отивала при Главния прокурор да му разкаже за оказвания върху нея натиск заради имената за служебни министри.

Озадачаващото е, че не го направи веднага, когато е била притискана, а изчака отказа на Радев. По същото време пред президентството се събраха полицаи се събраха, за да протестират в подкрепа на… своя шеф!

Ей тъй… спонтанно! 

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!