Борисов: Ако не бъде избран председател на НС и на избори няма да можем да идем

от Лазар Лазаров

Кое нещо може да ни убеди Рая Назарян да не е нашето предложение за председател на парламента? Надявам се всички да бъдат отговорни. Това заяви пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Ако не бъде избран председател на парламента – ще настъпи конституционна криза, и на избори няма да можем да идем“, отбеляза Борисов

„Трябва да изберем чисто технологичен председател на НС, който да ни прати на избори“, подчерта ръководителят на ГЕРБ.

Депутатите от 50-ото Народно събрание се събраха за втори опит да изберат председател, след като вчера изборът се провали. Вторият ден от първото пленарно заседание обаче започна с 30-минутна почивка по искане на ДПС. Вместо гласуване, депутатите започнаха работата си със спор дали да се приемат отново правилата за избор на председател на парламента.

На влизане в сградата сред коментарите на представителите на политическите формации в НС нямаше промяна в позициите от вчера. Кирил Петков, съпредседател на ПП-ДБ, обаче коментира новия момент от снощи – а именно заявката на ИТН, че ще очакват третия мандат, за да предложат експертно правителство. Според Петков това е „пълна екзотика“.

Източник: Фокус, Епицентър, Dnes.dir.bg

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!