Борел излюпи нов „бисер“. В украйна било „Междузвездни войни“ и още някаква „смес“…

от Лазар Лазаров

Върховният представител на Европейския съюз по външнополитическите въпроси и сигурността Жозеп Борел направи изявление, в което сравнява конфликта в Украйна с „Междузвездни войни“. Той  отбелязва, че настоящата криза съчетава „класическа война“ с използването на най-усъвършенстваните за времето си технологии. Дипломатът изрази това мнение в интервю за испанската радиостанция RNE.

Жозеп Борел

„Смес от класическа война с висок интензитет с тежък артилерийски огън… И малко от „Междузвездни войни“, коментира Борел, като отбелязва, че има предвид широкомащабното използване на изкуствен интелект и електронни системи.

В същото време той отново подчертава, че Европа не е в състояние „на война“ с Руската федерация, но подчертава, че ЕС предполага, че е „в опасност“.

Критично припомня, че по-рано заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев предложи своя формула за мир в Украйна, като първата точка от плана на Медведев e признаването на военното поражение от страна на Киев.

По-рано на 5-ти март заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия представи карта на която се виждат новите граници на Руската федерация след края на войната в Украйна.

Източник: Фокус

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!